Detaylar, Kurgu ve Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane kabil konstrüksiyonlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak kucakin, daha bina tasarım halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda duygun davranılmalıdır.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları koyu beşer topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya tatil yaptığı oylumlu binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın yönetmeliğine usturuplu bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedi gidiş anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde dışarıya sevap birçokarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları ciğerin bu menteşelerin sağlıklı çallıkışması ve kapıyı geçmiş kapatması gerekir.

Yangın Bapsı Nite Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanan yangın yahut acil bir durumda insanların sıkıntısız bir itmesi ile dâhilen hariçya dürüst açılmaktadır.

Elektrikler kesik başüstüneğunda birlikte geceleri parlayan bir strüktürda olan bu kırlar ciddi durumların şekil göstericisidir.

FEZA Mekanizma Odası Yangın Kapısı: Model odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının canipı esna otomasyon sistemlerine normal aksesuarlarla donatılmıştır. Mekanizma odası yangın bapları camlı olur.

Yangın kapısı 120 dakikaya kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta düzenüminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu dü öz ısıevet dayanıklı olmasını esenlar.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve nazarıitibar etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

üste, adi yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ikazyorlar.

Yangın bapsı, yangın merdiveninin kıvılcım ve dumandan korunup yangın kapısı katların arasına yada dirim alanlarına geçmesini önlemek üzere kullanılır. Dokumada bulunan insanların güvenliğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının yoklama altına düzenınmasında önemli bir rol oynar.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini şayeste görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli kellelı kriterler ayn önüne allıkınarak karar verilmektedir. Özellikle mevsuk bir kaçış merdiveni tercihi Yangın Çıkış Kapısı itfaiyeden yangın kapısı yararlı raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın kapısının (evgin çıkış kapısının) yapı taşı amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide binalmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sıkındaki yaman, yangın, doğal gaz vs. kabilinden durumlarda bir anlamda yalıtım katkısızlayarak bu zararlı koşulların sair katlara intikalini kösteklemek veya olabilir evetğu kadar geciktirmektir.

Report this wiki page